Ikke så mye i dag

Det har vært to kjøredager og en overnatting i telt siden sist, og vi er kommet langt øst. Folk kan mindre engelsk og smiler desto bredere. Taxi-sjåføren kjørte med oss i Land Roveren til hotellet og gikk tilbake til bilen sin. Mannen ved nabobordet der vi spiste lunsj insisterte på å kjøpe oss frukt og grønnsaker. Bussjåføren vi har byttet plass med på veien i hele dag kom og ga meg en klem da vi begge fyllte drivstoff på samme sted. Og skal vi ikke ha te…?

Så må jeg legge ved to bilder av Tyrkisk arkitektur, de gule byggene finnes i forskjellige varianter rundt om i hele landet. Hele landet!

    

 

Det er fint å kjøre slik gjennom alle disse forskjellige landskapene. Noen av strekkene er uten en sving i 7-8 km og noen steder kommer svingene så tett at rattet går varmt mellom fingrene på meg.
To kjøredager er gått siden vi startet fra Göreme med sine huleboer til her vi nå er, Van, ved innsjøen Van og med sin navnnaboby på vestbreddet Tatvan. Min passasjer Ane fant en by på kartet som heter Batman, Mus kjørte vi gjennom også.

Totalt har jeg kjørt over 6000 km til nå og er ca 10 mil fra grensa til Iran. Jeg har vært her før og ønsker å krysse grensa i dagslys denne gangen. Jeg vet at nedi dalen der et stad skal det finnes en festning hvis port nå befinner seg i St Petersburg fordi Tsaren en gang likte den så godt. Skal finne mer ut om det.

Jeg skriver nedi dalen. Van ligger på 1730 meter og natt til å går overnattet vi på rundt 900 etter å ha passert noen pass på 13 og 1600 meter. I dag derimot har mangel på krefter plaget meg, Ikke mine, for de er der, men bilens. Stedvis taper jeg fart på 5.gir i slakk nedoverbakke. Jeg må kjøre i 4, og noen steder på flatene helt ned i tredje. Og jeg skjønner det ikke og har tidvis gravd meg ned i elendige tanker om mekaniske sammenbrudd, helt på grensen til egne. Vel, jeg gjør ikke det nå lenger. Dette ene bildet er tatt på 2234 meter i det sola går ned og det er ikke manipulert i Photoshop. Og vi bor på 1700 m. Derimellom har vi vandret i hele dag. Klart denne maskinen er både høydesyk og har åndenød. I tillegg til ganske dårlige råvarer som drivstoff.

En “boblebuss” jeg fikk sansen for.  Neste prosjekt??