Mer Nepal

Turisten her fortsetter å turistifisere. Som turist kan man levere fra seg skittentøy til vask på hotellet og få det tilbake rent og tørrt neste morgen. Så det gjorde jeg. Jeg var heldig å fikk avtale med folk til prosjektet mitt i går kveld og stilte ved soloppgang og ordnet til bilen. To fine kvinner og to fine menn stilte opp og ble foreviget før sola tok dem og meg.

 

 

Så skrev de i boka og jeg fikk frokost. Pakket i bilen og var klar for Kathmandu og veien dit. Hadde ikke regnet med å rekke fram, men ville ta fatt tidlig. – Klesvasken – Sorry, men den er ikke ferdig. Den ble ikke vasket før i dag tidlig. I Nepal tar man strømmen rett som det er og vasken var så vidt kommet i vann, og slett ikke tørr. Når da? Kl. 11, possible? Nå er klokken tre på ettermiddagen og jeg har reservert rommet for en natt til og Kathmandu havner på listen over steder som kan besøkes senere en gang. Her i området tror man på reinkarnasjon.

Men ikke verre enn at det er godt for noe. En av de ansatte fikk seg fotografert i den fine sarien sin til ettellerannet og var glad. Jeg ble fotografert til frokost og de ansatte ville ha bildet som minne. Hyggelig.
Shahidul fra fotofestivalen i Dhaka sendte sms og ba om bilder til katalogen, og jeg sitter i bilen i 27 grader og forsøker meg på egenhånd sammen med Photoshop og lager bilder i svart/hvitt som skal trykkes. Prestasjonsangst, men jeg skal få det til. Dessuten er det strømstans igjen så jeg kan skylde på noe. Han måtte ha bildene i dag, sammen med tekst.Tekst, tekst. Hva skal jeg si? Klipp og lim fra bloggen. Står jo der.  Apropos blogg. Det fine med en slik er jo at jeg slipper fortelle noe som helst fra turen når jeg kommer hjem.
I formiddag sjekket jeg mail på en av de 200 nettkafeene her (de kunne delt noen med Pakistan og India, bare herfra), og mens jeg satt der og skreiv, durer en scooter rett inn i en kvinne og begge havner i grøfta på motsatt side av krysset. Politiet (eller millitæret) og gutta var straks på plass og tok seg av mannen og scooteren, – og kvinnen? Kvinnene ordnet med henne, hun hadde det slett ikke godt, så det ut for, men ikke nok for gutta. Det er noe med kvinner og at de ikke kommer like godt ut på denne siden av Donau som de gjør på den andre siden. Men jeg vet ikke helt hva jeg skal si om det, for jeg sitter jo bare her i bilen og observerer, men jeg mener bestemt det har noe med frihet å gjøre.

Og en liten bønn.. Finnes det noen der ute som kan oversette fra tyrkisk til engelsk for meg. Og fra Farsi -Iran, Urdu- Pakistan, Rumensk, Bulgarsk og Polsk, alle til engelsk..
Send en mail og takk og takk.